Portret Inez

Ovaal

Anneke Dammers

 

Mijn opleiding heb ik voornamelijk gezocht bij klassiek geschoolde leraren die geworteld zijn in de “oude” Rijksacademie. Van hen heb ik geleerd binnen strenge kaders van vorm en inhoud te werken, het spanningsveld tussen innerlijke kwaliteit en uiterlijke vorm.
Om die reden is – voor mij – het maken van portretten inspirerend.

Regelmatig ga ik echter de uitdaging aan om juist buiten die kaders te treden en blijf zo dicht mogelijk bij het nog ruwe materiaal, laat me inspireren door een steen of een stuk hout. Die benadering is spannend omdat daarin vergankelijkheid zichtbaar wordt of eigenlijk: zichtbaar blijft. Een thema dat altijd in al mijn werk wel ergens aanwezig is. Om genoemde redenen werk ik niet alleen figuratief maar gebruik ook wel eens abstracte of meer oorspronkelijke, Tribal Art-achtige, “ab-original” uitingsvormen. Het materiaal kan dan ook zowel brons, hout als steen zijn.

Soms werk ik in opdracht, zoals voor de huisartsenopleiding VUmc en voor de KNAW, maar meestal is het vrij werk. Sinds 1994 ben ik lid van de Amsterdamse Kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken en heb regelmatig – met hen of zelfstandig – exposities
.
discipline(s)
Beeldhouwen

Pieter Calandlaan 46-3
1065 KP Amsterdam
020 – 61 56 094

atelier Retort
Rijnburgerstraat 74
1059 AX Amsterdam
020 – 66 94 669

www.annekedammers.nl