Marijke de Vries

 

Ik schilder op doek maar vooral ook met mixed media op en tussen lagen perspex. Naast beeldend kunstenaar ben ik danser. Als zich een mogelijkheid voordoet verbind ik beide disciplines. Ik ben door Stichting Kunstwerk-Loods 6 uitgenodigd om de disciplines te verbinden tijdens een kunstmanifestatie in 2018 (in samenwerking met een curator).

GELAAGDHEID – techniek en betekenis.

In een periode van mijn leven werd ik uitgenodigd door een zeefdrukker om een serie nieuw werk te maken.
Wat ik fascinerend vond aan het werken met die ‘simpele’ tecniek is dat door het heldere over elkaar heen zetten van vorm en kleur, de eerdere werkelijkheid of toestand van het werk transformeert terwijl die er nog wel doorheen schemert. Met het weerbarstige van de verf, is een dergelijk effect veel moeilijker te bereiken. Het is iets waar ik naar zoek als ik schilder. En in het werken met de gelaagdheid in Perspex. De verschillende toestanden en lagen die het leven als het ware toevoegt en waardoorheen een eerdere kern schemert. Het roept een nostalgie op van ‘onderweg zijn’, dat zijn sporen nalaat.

 

discipline(s) : schilderen. Recent werk ik veel met perspex in combinatie met mixed media.

Zie mijn website voor exposities, artist in residence, publicatie.

Albert Cuypstraat 241 (atelier)
1073 BH Amsterdam

tel: 0621263373

info@marijkedevries.nl
www.marijkedevries.nl

Falling angel

Sleeping dragon

7-tekening_web

8-tekening_web

BsAs/Landschapje

FALLING ANGEL VOORSTUDIE

Z.T.3.