Edwin Eduard Boering
Photographics & more

Ik ging als tiener fanatiek aan de slag met fotografie en maakte daar rond mijn dertigste mijn beroep van. Parallel daaraan heb ik mij autodidactisch ontwikkeld tot grafisch ontwerper en later tot art director bij campagnes en grote grafische producties. In 2009 verhuisde ik van Amsterdam naar Texel. Het gebruik van fotografie is één van de belangrijkste kenmerken van mijn werk, zowel in opdracht als in het autonome werk.

Mijn stijl laat zich het beste omschrijven als ‘urban popart’ en is een reflectie op het wonen in de stad met het gebruik van elementen uit de natuur van Texel. Het bestaat uit mixed-media composities op basis van fotografie, tekst, soms restmateriaal en verf. Het is opgebouwd uit beeld en tekst. De basis is beeld. Ik put uit een omvangrijk archief van duizenden analoge en digitale foto’s. Soms combineer ik die beelden met bewerkingen van iconische visuals. Veelal voeg ik tekst toe die associeert met de afbeelding of daar verdieping aan geeft. De ene keer zijn dat strofen uit popsongs, een andere keer een quote uit een film of teksten die voortkomen uit eigen ervaringen. Mijn werk is sowieso autobiografisch gelinkt.

Naast fotografie heeft typografie een belangrijke plaats in mijn werk. Als vanzelfsprekend komt dat voort uit mijn beroep als graficus. In mijn kunst zoek ik altijd het rauwe op, soms tegen graffiti aan. Het is daardoor nogal ‘urban’ met een scherp randje. Gek genoeg vind ik juist op het platteland van Texel daarvoor de inspiratie in het ruige landschap of op rommelerven.

Mijn ‘photographics’ creëer ik digitaal met beeldbewerking in de bekende Adobe-programma’s (photoshop, illustrator, indesign). De afwerking van mijn werk besteed ik uit bij grafische bedrijven. Dat zijn prints op canvas, dibond en plexiglas. Ik streef daarbij naar de beste kwaliteit.

ACTIVITEITEN

Freelance fotograaf vanaf 1980
Zelfstandig grafisch ontwerper 1989-1992
Art director bureau De Daad 1992-2008
Zelfstandig ontwerper/art director vanaf 2008
Autonoom beeldend kunstenaar sinds 2010
Docent Fotografie Artex Kunstenschaal Texel sinds 2011
Lid Kunstenaarsvereniging ZOUT Texel sinds 2017
Fotoworkshops in Juignac, Frankrijk, sinds 2018
Lid De Onafhankelijken, Amsterdam sinds 2019

EXPOSITIES

DICHTER BIJ ZEE \ JUNI 2017
> Strandhuisje beschilderd \ graphic art in expositie
Landschap omgeving Den Hoorn

SOLO-EXPOSITIE
18\* \ SEPTEMBER 2018 \ Den Burg, Texel

GROEPSEXPOSITIES ZOUT
Texelse Gebeurtenissen \ OKTOBER 2017 \ Den Burg, Texel
WinterZout \ DECEMBER 2017 \ Den Burg, Texel
ZomerZout \ JUNI 2018 \ Den Burg, Texel
Verval \ Decay \ OKTOBER 2018 \ Den Burg, Texel
WinterZout \ DECEMBER 2018 \ Den Burg, Texel
Texelse Kunstenaars \ november 2018 \ Kunstkerk, Heerhugowaard

0681955618
edwinboering@gmail.com
edwin57.wixsite.com/edwinboering

ARRANGEMENT-OF-NINE-graphics-2018_web

Bowie - SSSH XXS_web

TYP M_web

This End UP - square small_web

Eyes open - square 01_web

SQUARE THREE small_web

Will-anybody-find-me-somebody-2-love_LORES _2017_web

Texelse gebeurtenissen 9 luik 2017 small_web

Playtoy - small_web

Freedom AA comes DEF bitmap DOUBLE_web

Colours 09 lores_web

Parallel lines - 01 lores_web