Anneke Dammers

 

Mijn opleiding heb ik voornamelijk gezocht bij klassiek geschoolde leraren die geworteld zijn in de ‘oude’ Rijksacademie. Van hen heb ik geleerd binnen strenge kaders van vorm en inhoud te werken, het spanningsveld tussen innerlijke kwaliteit en uiterlijke vorm. Door dat spanningsveld hou ik van -het maken van- portretten.

Regelmatig ga ik de uitdaging aan om juist buiten de strenge kaders te treden en blijf zo dicht mogelijk bij het nog ruwe materiaal, laat me inspireren door een steen of een stuk hout. Die benadering vind ik spannend omdat daarbij vergankelijkheid zichtbaar blijft. Om genoemde redenen gebruik ik naast figuratie ook wel ‘abstracte’ of meer oorspronkelijke, Tribal Art-achtige, ‘ab-original’ uitingsvormen. Het materiaal kan dan ook zowel brons, hout als steen zijn.

Soms werk ik in opdracht, zoals voor de huisartsenopleiding VUmc en de KNAW, maar meestal is het vrij werk. Sinds 1994 ben ik lid van de Amsterdamse Kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken en heb regelmatig -met hen of zelfstandig- exposities.

discipline(s)
Beeldhouwen

Laan van Vlaanderen 424
1066 MT Amsterdam
020 – 61 56 094

atelier Retort
Rijnburgerstraat 74
1059 AX Amsterdam
020 – 66 94 669

amdammers@hotmail.com
www.annekedammers.nl

Breuklijnen III_web

Breuklijnen II_web

Opgerold liggend_web

Zonder Titel [vogel]_web

metamorphose_web

zonder titel_web

gepolijst brons_web

Never Ending Journey_web

Portret Inez

Ovaal