Krogt Kijkt ‘even niet zelf’

Ingezonden bericht
Ook dit jaar was ik, traditie getrouw, op mijn verjaardag weer even in Amsterdam.
Helaas waren er ook dit jaar (er schijnt weer een of ander epidemie rond te gaan) maar een paar mensen uitgenodigd voor mijn traditionele ontbijt … Heel spijtig maar hierdoor was er wel tijd om weer eens rond te neuzen in mijn Amsterdam.
Al dwalend kwam ik terecht op een expositie op een plek die ik nog herkende als “Loods6”. Bijzonder hoe die ruimte weer een geheel nieuwe functie heeft gekregen!

Buiten hing een affiche met de aankondiging van een expositie … nieuwsgierig geworden ben ik er binnengegaan. Binnen hingen én stonden er kunstwerken van een groep kunstenaars waar ik – uiteraard ongezien – tussen door kon dwalen.
Verrast was ik door de kwaliteit maar vooral was ik blij er ook nog een flink aantal mooie portretten te vinden. Zoals u weet werd ik mede door mijn portretten beroemd en u begrijpt vast dat dat voor mij een groot genoegen was.
Maar, plots stond ik aan de grond genageld, dacht even “mijn werk hier?” …
… hoe kan dat?

… kijkt u zelf: deze oude dame … naast de prachtige kragen …

die maakte ik toch -bijna- zelf… ?
Wat een vreugde!

Was getekend:

REMBRANDT … kijkt krogt