Maria Mispelblom Beijer-Theunissen

 

Al ruim twee jaar doe ik onderzoek en schrijf ik over de schilderes Maria Mispelblom Beijer-Theunissen. Vandaag ontdekte ik dat zij lid was van de Vereeniging Beeldende Kunstenaars ;’De Onafhankelijken’. Dat moet in ieder geval ergens tussen de oprichting van deze vereniging en 1921 zijn. Zij woonde toen nog op de Nwe Hilversumseweg te Bussum. Alle informatie over haar die uw vereniging zou hebben, is meer dan welkom. En vooral ook één foto van deze bijzondere vrouw, want die heb ik tot nu toe niet weten te vinden. Bij voorbaar dank voor uw aandacht.

Het Atria, kennisinstituut voor vrouwengeschiedenis en emancipatie, heeft de eerste versie van mijn ‘werkstuk’ over Maria Mispelblom Beijer-Theunissen in haar archief opgenomen.
Ik ben bijna klaar met een behoorlijk aangepaste versie. Inmiddels heb ik 31 schilderijen van haar weten te achterhalen.

https://www.atria.nl/search/collectie/book/bekijk/111986

Met vriendelijke groet Margreet de Broekert